باید با تردید به شعار"کاهش جمعیت" نگاه کرد
پایگاه 598: در اینکه استعمارگران مشتاق هستند جمعیت مسلمانان کم شود، هیچ تردیدی وجود ندارد و در این میان بیشتر بر کاهش جمعیت شیعیان تاکید دارند و از آشکار کردن این علاقه خود نیز هیچ ابایی ندارند.
چندی است با طرح مجدد موضوع کنترل جمعیت بحث ها در این حوزه بالا گرفته است و مخالفین و موافقین نظرات خود را بیان و نظر طرف مقابل را نقد میکنند .از آنجا که این بحث در همان ابتدای طرح در دهه 60 و امتداد آن در دهه 70 و اوج آن در دهه 80 جزء دغدغه های بزگان مکتب بوده است در همین راستا پایگاه 598 در گفتگویی با حجةالاسلام علیرضا پناهیان، کارشناس برجسته مسائل دینی، به واکاوی این موضوع پرداخته است که در ادامه به آن می پردازیم:
- نظریه"کاهش جمعیت یک طرح استعماری برای کاهش جمعیت آماری مسلمانان می باشد"تا چه اندازه با واقعیت تطابق دارد؟
در اینکه استعمارگران مشتاق هستند جمعیت مسلمانان کم شود، هیچ تردیدی وجود ندارد و در این میان بیشتر بر کاهش جمعیت شیعیان تاکید دارند و از آشکار کردن این علاقه خود نیز هیچ ابایی ندارند. حتی اگر آنها نیز علاقه خود را ابراز نکنند قطعا ازدیاد جمعیت مسلمین به ضرر آنها خواهد بود اما اینکه طرح کاهش جمعیتی که در کشور ما اجرا شده و کنترل جمعیت مؤمنین در کشور تا چه اندازه ناشی از کم آگاهی و نا بخردی بوده، باید بررسی شود.
وقتی دشمنان ما با یک کاهش جمعیتی فوق العاده مواجه شده و آنرا در حد یک بحران مطرح کردند، این شرایط را برای ما خاص می کند که شما می بینید نتیجه زندگی غلط باعث کاهش جمعیت شد و وقتی جمعیت کشورهای استعماری با کاهش روبرو شد، آنها احساس خطر بیشتری نسبت به جمعیت زیاد مسلمانان می کنند. از طرف دیگر مصادیق متعددی از کشورهای اطراف ما وجود دارد که با توانایی های کمتر و سرزمین های کوچک تر، توانستند با مدیریت صحیح جمعیت بالای کشور خود را کنترل کرده و مردم به راحتی به زندگی عادی خود مشغول هستند. شعار"کاهش جمعیت" مبنای علمی صحیحی ندارد و به خصوص در فضای سیاسی بین المللی امروز باید با شک و تردید بسیار به این شعار نگاه کرد.
- آیا تربیت صحیح به عملکرد و نگرش مربی برمی گردد یا به تعداد کم افراد تحت تربیت؟
به هیچ وجه تربیت به تعداد ربطی ندارد زیرا اوقات تربیت بر اساس تعداد تنظیم نمی شود بلکه به عملکرد پدر و مادر به عنوان مربی کودکان برمی گردد. اگر پدر و مادر چند اصل کلیدی را رعایت کنند، گاهی اوقات تعداد بیشتر فرزندان عملیات تربیتی را آسان تر می کند زیرا خود فرزندان نیز می توانند در رشد اجتماعی، شخصیتی و فرهنگی به یکدیگر کمک های شایانی بکنند. با این اوصاف گاهی دیده شده است که خود تعداد کم فرزندان موجب آسیب های تربیتی می شود.
- منشأ مشکلات در جامعه اسلامی امروز ما تا چه حد به بحث جمعیت مربوط می شود؟
به هیچ وجه میان آنها ارتباطی وجود ندارد.
- بحث کنترل جمعیت تا چه اندازه با رویکرد و منطق قرآن و اهل بیت(علیهم السلام)تطابق دارد؟
باید بگوییم که به هیچ وجه سازگاری ندارد. بعضی اوقات دیده می شود که افرادی به دنبال نشان دادن سازگاری شعار کاهش جمعیت با مبانی دینی هستند اما باید بگویم که خود بنده با مروری بر منابع دینی متوجه شدم که این مسأله به هیچ وجه تأییدیه دینی ندارد.
-خداوند در مورد تأمین روزی بندگان چه وعده ای داده است؟
در این تردیدی نیست زیرا که خداوند به صراحت می فرماید"که از ترس روزی،کودکانتان را از بین نبرید".این آیه به افرادی برمی گردد که کودکان خود را قبل یا بعد از تولد از ترس رزق آنها، به قتل می رسانند. اما از آن می شود این استفاده را کرد که خداوند خود متکفل و عهده دار روزی انسان ها و به خصوص کودکان می باشد. در پایان این نکته را باید متذکر شوم که در آیات و احادیث سخنی درباره کاهش جمعیت نداریم، اما از آن طرف در باب ازدیاد جمعیت مومنین آیات و احادیث فراوانی وارد شده است.
منبع : رجا نیوز